I ett av de senaste numren av Ica-Kuriren fanns ett recept på ugnsbakad färskpotatis som vi testat. Det fick av oss högsta betyg och kommer nog att tillagas några gånger i sommar! Inramningen till den där första middagen bidrog förstås till belåtenheten...vi sprättade fin-flaskan vin (som köptes på den italienska vingård vi bodde på i somras), grillade en spansk fläskkarré (finns på Duå - stans roligaste matbutik!) och åt sommarens första middag ute på altanen i 25-gradig värme. Mmmmm... Men det blev minst lika gott vid makens 40-års-middag den gångna helgen.
Så här enkelt var det:
Bakad potatis
800g små färskpotatisar
150g rumsvarmt smör
2 citroner
2dl finhackad gräslök
Sätt ugnen på 200°C.
Skrubba potatisarna rena och skär ett djupt kryss mitt på. Lägg dem i en ugnsform, så de ligger lite trångt men inte på varandra. Salta och peppra.
Rör ihop smöret, rivet skal av citronerna och gräslöken.
Bred smöret på potatisarna och sätt in i ugnen. Ös med det smälta smöret några gånger under tillagningen. Det tar ca 1 timme i ugnen.
Passar utmärkt till grillat, som sagt! =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar