tisdag 21 juni 2011

En helg för mammor, mormor och mostrar

Strax innan påsk, när solen smält det mesta av snön och vi längtade som mest efter grönska och värme mötte jag och små-killarna upp min syster och hennes då 2-månaders E, hos mamma. Vi gick promenader med vagnarna och Gurra cyklade eller fick åka i vagn han med. Vi badade i badhuset, lekte med barnen och myste på. Det var en fin helg!

Vi hann också med ett roligt pyssel; att gjuta fotavtryck i gips. Barnen fick trycka sina mjuka fötter med spretande och lite olydiga tår (som säkert gillade känslan att gräva ner sig i trolldegen) och göra avtryck.
Sedan hällde vi i gips som fick stelna och tanken var att avgjutningarna skulle hamna inom glas och ram, som tavlor. För syster-yster gick det utmärkt, med de pyttesmå fossingarna (som faktiskt också blev till en underbart söt liten tavla!). Med Hermans och Gustavs var det svårt att få ut gipset i ETT stycke ur degen...alla försök blev till brutna tår eller halva fötter...ve och fasa! Någon som har egen erfarenhet av detta? Jag tyckte i alla fall det var ett roligt pyssel och siktar på att göra nya försök i sommar. Och nu är det ju såå nära till semester! Bara den här korta midsommarveckan och tre dagar in på nästa... =)

Inga kommentarer: