fredag 26 mars 2010

Arga mamman

Huja, vilken dag detta har varit! Jag har varit så arg så många gånger på min älskade lille son, som kan vara en riktig pest! Troligast är det hans reaktion på att inte få den uppmärksamhet han vill, som utlöser alla hyss. Började direkt efter frukost med att han sittande på toan borstade golvet och väggarna med toa-borsten, så långt som han nådde (!).

En timme senare plockade jag undan disken o tyckte jag kände en svag bajslukt... Hittade sonen i gästrummet där han satt lugnt på sängen o kollade på sin DVD (som han numer kan starta själv) med bar rumpa och en hög med bajs (!!!) på golvet bredvid... Byxorna var nerkissade i en liten pöl bredvid. Hjälp!

Nästa utbrott kom efter han smitit från mej på butiken i byn, när jag höll på och skulle betala, och han korsat storvägen på egen hand och helt sonika gått hem.

Och så var det slutligen allt han hann med under de 1½ timme som jag råkade somna (oops) med Herman när jag ammade honom i eftermiddags (till saken hör att jag sovit alldeles för lite de sista nätterna med sjuka och nyvaccinerade och morgonpigga barn)... I köket hade G först ätit upp det mesta av muslin från glasburken, tömt resterna på golvet o spritt ut det lite... därefter öppnat 2 förpackningar med varmakoppen, gjort hål i hörnen på alla påsar med en degskrapa, spillt pulvret på både golv o köksbänk och kastat resten i soporna. Dessutom hade han lekt med den tomma musliburken o blandat pulver i vatten och hällt i en mugg (som låg i diskhon). När vi med gemensamma krafter städat upp allt hojtade Urbans lärling från hallen...På väg hem hade han hittat Gurras vinterskor ute vid vår brevlåda (!!!) och kom in med dem. När jag frågade G om det berättade han att han varit ute en stund och lämnat skorna o sedan gått barfota i snön in igen, "mamma, det VAR KALLT om tårna...men det gick bra!".

Helt klart var detta sista gången jag ammar Herman i sängen när jag är ensam hemma med G!!! Och med alla dessa bus avklarade kanske helgen kan bli riktigt lugn och trevlig, utan vredesutbrott...

1 kommentar:

mormor sa...

Företagsam son det där! Det gäller att vara "på" om man ska komma någonstans här i livet, tröttsamt för föräldrar, javisst, men snart är han vuxen...
Farmor sa alltid att det är bättre dom gör bort sånt men´s dom är små. Han blid lugnare som stor istället.
Viss likhet med morbror kan anas.
Kramisar