tisdag 23 oktober 2012

Svampplockarhelg

I slutet av sommaren planerades denna helg in, en tjej-grej, med svampplockning, bastu, vin och brasa. På Holmön. Sedan dess har den avbokats och flyttats lite hit och dit och slutligen krockade den med käre makens Stockholmsresa. Tur att man har världens bästa svärmor, då! =)


Så turen blev i alla fall av! M och K plockades upp och vi styrde bilen mot färjelägret, efter jobbet på fredagen. Väl där visade det sig att ödet ville annat... Färjan hade gått sönder och en liten ersättningsbåt körde i skytteltrafik. Vi trodde nog att vi kunde komma med nästa tur...men plötsligt dök Kustbevakningen upp. Allvarliga. Beväpnade (!). Och beslagtog den lilla ersättningsbåten! Skyllde på säkerhetsutrustning och viktiga papper och vägrade låta oss på kajen följa med. Snopet, minst sagt!
Inte var det värst för oss som bara hade en nöjestripp för ögonen. Tycker synd om de bofasta på Holmön som upplever hur färjetrafiken havererar om och om igen! =(



Frusna och hungriga hamnade vi i stället i M's släkts fina stuga. Vid havet söder om stan. Det var kolsvart när vi anlände och stjärnorna syntes klart som aldrig förr. Vi värmde oss vid kaminen och åt en god middag. Och när vi vaknade lyste solen på oss! Äntligen! Så det blev en hel del svampplockning, skratt och intressanta samtal med mitt kloka sällskap, vin och god mat. Mycket trevligt! Mer sånt! =)

Inga kommentarer: