lördag 30 mars 2013

Skidåkning i påsktider

Påsk-tid är för oss fjäll-tid. Och de senaste 7 åren har vi varit i stugan...eller i husvagnen vid stugan (under de tre åren vi höll på att bygga). I år med en veckas sällskap av min bror och brorsdotter C, några gemensamma dagar med mamsen och hennes R samt med Urbans föräldrar (som övertog sängplatserna efter brorsan som flög hem igår). Vädret har varit minst sagt varierande, med både snö och blåst, lite sol emellanåt och annars vitt, vitt, vitt. Det var länge sedan vi åkt så mycket skidor i sååå bra snö! Vi har åkt mest bakom stugan och tolkat upp med skoter, och turats om att njuta av pudret på nervägen...hittat några nya stråk att ta sig ner med mindre träd i vägen. Dessutom har det blivit många åk på baksidan av Laxfjället - med liften upp på topp och sedan rakt ner mot stugan, i alldeles underbar orörd mjukaste snö...! Lycka!! =D



Och lillebror och jag fick två åk från toppen av Kungsliften ända ner till Solkatten på den soligaste dagen i samma underbara orörda fluff-fluff! Baksidan av Kungs ner mot Viterskalet bjuder på en hel del fin åkning. Andra åket stakade vi dessutom upp på den höjd vid transporten där det alltid bildas en hängdriva, och fick de extra höjdmeter som gav mer lutning på åket. SÅ. HIMLA. ROLIGT. Vi hade ett stort leende påklistrat hela eftermiddagen. Vid två åkte vi tillbaka till stugan, hämtade upp Gustav och Urban och avslutade dagen med ännu ett fint åk på baksidan av Laxfjället. En kanon-dag!!!

Gustav och C åkte en förmiddag med oss i backen, annars är det mest G som hängt med oss i off-pisten. Och han börjar bli riktigt duktig. Dessutom är han helt orädd i brantare terräng och har lärt sig att svänga runt snabbt och sedan skråa över backen för att hålla nere farten. Min älskade duktiga pojke!

1 kommentar:

Anonym sa...

Så härliga dagar,tack från oss, så fick vi träffa R´s barnbarn när vi kom hem igen. Kramisar