torsdag 5 juni 2008

Kvällens stora nöje

Urban kom hem med en liten grävare ikväll. Tanken är att vi ska ägna helgen åt att gräva bort ojämnheter på baksidan huset, flytta några buskar och jämna till med matjord. Självklart fick Gustav vara med när den kördes av släpet och vidare till baksidan, där Urban testade den lite. Jag kan säga att det var en nöjd liten kille i sin pappas knä! Till att börja med grymt allvarlig och koncentrerad, men efter ungefär en kvart kom han på att han nådde till de spakar som pappa styrde med och greppade dem glatt och drog fram och tillbaka...med resultatet att grävaren gjorde små språng framåt och bakåt!!!
Urban fick verkligen kämpa för att G inte skulle komma åt några spakar och bestämde sig till sist för att det var nog, stängde maskinen och lyfte ur pojken. Galltjut!!!! Jag som var på andra sidan huset och inte visste annat, trodde han höll på att dö, minst! Kan bli spännande att se hur det går med grävandet imorgon...



Vilken otrolig värme vi haft idag, +31 grader som varmast! Jag kommer inte ihåg när det sist var så varmt här. När vi kom hem G och jag, var det bara att byta till bikini o shorts, smörja in oss med solskydd 20 och ta fram vattenbaljan, för lite plaskiga lekar ute i skuggan. Lite såpbubblor, vattna blommorna, tvätta traktorerna i baljan, tvätta mammas mage (ja, helst hela mamma!), skotta/lyfta/kasta jord och gammal grässvål i skottkärran (jo G använde stolt sin egen), köra den från garage-sidan till den gamla ektunnan (som ska fyllas med jord och planteras med lämpliga hängande sommarplantor). Duktig kille! Och ganska jordig, hihi.

4 kommentarer:

Ängeln sa...

hihi HÄRLIGT! G har sin far som förbild. Han älskar traktor m.m. PRECIS som sin far! :D Tur att det gick bra trots G vill bara testa och röra på knapparna. SÖTT!!!! Längtar att få umgåsa med er alla däruppe. Nu sitter jag och lipa, förlåt. Längtar att få vara med er mer och vara mer del i min familjs liv än tidigare.

STORA KRAMAR på ER!!! //Faster U

Ängeln sa...

Tillägg:
Spänning att se när stugan blir klar det utvecklar varje bild på stugan och så.
Allting blir klart och klart.

kramkram igen /Faster U

Anonym sa...

Sköna takter G goding! Oförskämt av pappa att inte låda dej hjälpa till att köra grävaren.
Kramisar mormor.

Anonym sa...

Omöjligt att bli mera lik sin far vid samma ålder. Speciellt den vänstra bilden. Längtar efter er alla tre godingar.

Kram farmor och farfar