tisdag 29 mars 2011

Hermans bus

Den senaste månaden har vi umgåtts med tre trevliga familjer i stugan! Först var det ju fina skoterfamiljen som drog oss ut på lederna runt ikring stugan. Därefter var det Gustavs gamla förskolekompis med familj, från stan som vi tillbringade en massa glada stunder tillsammans med i och utanför skidbacken. Och den senaste helgen följde kompisar från nuvarande förskolan med oss dit. Den familjen består till 3 femtedelar av barn i våra grabbars ålder och de hade väldans roligt ihop! =)

Till grejen hör att Herman lyckats med diverse upptåg varenda av dessa tillfällen...och det är mest våra gäster som drabbats! Det var ju den där "gömda" godispåsen i gästrummet, som H snodde åt sig under ett obevakat ögonblick och proppade munnen full från. Verkligen full! Mamma A släpade ut honom med godisdreggel rinnande från mungiporna, eftersom han inte kunde stänga munnen. Och de andra barnen fick något färre godisar i sina påsar...

Och så var det ju den gången han lärde sig att flytta en stol fram till den "ett-åringssäkra" stegen som leder till loftet, och väckte mamman (som sov på loftet med proppar i öronen) med ett glatt "MAMMAAA!" en halvmeter från henne. Vilken syn! En överglad hoppig H på översta trappsteget hade nog fått vilken mamma som helst att bli klarvaken på mikrosekunden även om hon inte sovit på en hel vecka.

Det senaste buset inträffade i helgen, när H och hans jämnåriga kompis R lekte snällt inne i gästrummet...det var bara det att det var tyst något för länge. Typiskt obra. Mammorna som anade oråd kikade in just som H stoppade ner en maskara i en schampoflaska med ett spottande och fräsande (japp, han hade absolut smakat lite! och spillt lite...), medan kompisen satt bredvid inkletad i balsam. Hur nöjda som helst!Båda bilderna visar en 7-månaders Herman, och nog fanns busblicken redan då.

3 kommentarer:

mormor sa...

Hejja, hejja! Det är bra, håll mamma sysselsatt medan du undersöker allt spännade som hela tiden plockas undan för dina fingrar. Du är bäst!

Farmor sa...

Busiga charm-unge vem släktar du på? Mamma och Pappa som säger att dom var inte busiga.Har man nu fått vänta så länge på att gå upp på loftet måste man ta sin chans när den kommer. Puss på dig

morfar sa...

Ja nog ser man att buset o glimten i ögonen att alltid nånting på gång.De är ett mycket bra friskhetstecken.kramar