söndag 24 maj 2009

Ett besök i Stockholm

I onsdags kväll bar det av med flyg till huvudstaden för ett efterlängtat besök hos G's moster och sambo. Allt var så spännande och roligt och det var en trött kille som kom sent i säng den kvällen. Torsdagen spenderades mestadels ute, trots ett lite kyligt och stundom regnigt väder. En lunch-utflykt i vackra Hagaparken på gångavstånd från lägenheten (så perfekt!), där vi grillade korv och åt en massa godsaker. Och träffade en gammal vän till Urban, trevligt! (J, Gustav har inte glömt bort att vi ska köpa honom "ett fiskespö...ett litet!", så hoppas vi ses i sommar i stugan!) På eftermiddagen anslöt även morbror M och J och kusin C (8 mån), och efter lek på lekplatsen utanför huset avslutades kvällen med god grill-middag ute i trädgården. Mums!! (M, jag måste få receptet på den där lime-pajen!)

På fredagen tog vi oss sent om sider in till Djurgården för ett besök på Junibacken, men efter att ha köat åtskilliga minuter i ett allt regnigare väder och fortfarande långt till entrén beslöt vi att komma tillbaka dagen efter i stället. Då var det hög tid för lunch, och vi högg första bästa ställe, som i och för sig var gott, men inte ens min gravida mage blev mätt på den hutlöst dyra och minimala fiskrätten! Urban köpte sig en brie- och salami-baguette extra efter sin lilla aptitretare, men vi gick alla hungriga därifrån. Sedan blev det några timmar på stan för shopping och strosande bland butikerna. Jag har konstaterat det förr och blev bara påmind om hur lite stads-människa jag är! Tycker det mest är jobbigt med att trängas och köa till allt man ska göra...nä, tacka vet jag lite mer space!! Men Stockholm är otroligt vackert den här tiden på året i kontrast till ett ännu inte lika somrigt Umeå. Vilka härliga tulpaner, blommande kastanjeträd och dofter!

Junibacken blev verkligen en succé för G! Där fanns så mycket kul att kolla in o testa och det var skoj att se hans reaktion på de miljöer han kände igen från böcker och filmer. För oss vuxna ver det ett evigt köande genom huset, men barnen kunde springa omkring och utforska på vägen. Mycket trevligt! Och även lilla C verkade tycka om stället. Hon satt nöjd i Babybjörnen på pappas mage och bara betraktade allt med ett lugn. =)

Tack för en trivsam och härlig helg, allihopa! Kram

1 kommentar:

Ulrica sa...

Hej på er!
Ojoj vad härligt dagar ni har haft i stockholm. =) kramar