torsdag 7 maj 2009

Hinner vi klart innan september?

Vi har tillbringat ännu en arbetssam helg vid stugan, tillsammans med hjälpsamma och flitiga föräldrar och syskon. Vädret visade sig från den allra bästa sidan och det var snudd på sommarvärme en av dagarna. Härligt! Inne hann vi klart innertaket till loftet samt ytterligare två av väggarna i sovrummen, nästan all el är dragen och inkopplad. Och ute eldades den stora gamla rishögen upp, som blev till när vi tog ner de träd som stod där stugan nu står; ett alldeles överväldigande jobb, för det innebar att flytta hela högen från dess ursprungliga plats till några meter längre bort från stugan. Och när vi kom dit i torsdags var inte ens hela högen framtinad...men med solens hjälp och lite skottning försvann den sista hindrande snön och isen. Skönt att bli av med den!

Här syns väggen mellan toan o köket till vänster, om man står i hallen. Där sågborden står blir storstugan/köket och längst in syns sovrummen med loftet ovanpå.

Och i detta utrymme ska det bli två sovrum (under loftet), men det fattas en skiljevägg. Hålet i taket blir uppgången till loftet.

Målet är att ha stugan inflyttningsklar innan september, då Gustavs syskon är beräknat att födas...som det känns nu är det inte omöjligt. =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Grymt! Och så lite ägg på väggarna, oj vad jag längtar se stugan!